Louis Vuitton replikák ..

2010.03.26. 14:39

Életemben előszőr szembesültem azzal, hogy egy igényes táskákat forgalmazó boltban, hamis LV táskák kerültek a kezembe. Az eset teljesen felháborított, arról nem is beszélve, hogy a táskák meg sem közelítették az eredetit, se minőségben, se kidolgozottságban. Aki egy kicsit is ért ezekhez a darabokhoz, azonnal felismerte volna a különbséget, a baj azonban az, hogy számos esetben, annyira tökéletesen megformázott hamisítványokról van szó, hogy még a szakértő szemnek is nehéz észrevenni, hogy nem eredeti táskát tart a kezében.

10 pontban sikerült összegyűjteni, hogy miről is lehet felismerni egy LV replikát, elkerülve ezzel azt, hogy valaki több százezer forintot kidobva, hamis táska tulajdonosává váljon.

1. A monogram
A divatház 1896 óta használja a státuszszimbólumnak számító LV monogramot, melyet Georges Vuitton tervezett. A monogramot tökéletesen kidolgozva és megszerkesztve helyezik rá a táskákra, ezáltal hamar észre lehet venni, ha egy rosszul megtervezett hamisítvány látunk. Köztudott, hogy a legtöbb hamis példány a Speedy-k közül kerül elő, így például, ha egy Speedy 25-tel van dolgunk, akkor tudnunk kell, hogy egy sorban kizárólag 3 LV monogram található, illetve, hogy a két szélső monogram pontosan ugyanakkora távolságra helyezkedik el a táska oldalaitól.

Nem kell megijedni, ha fejjel lefelé elhelyezett monogramokkal találkozunk, hiszen egy rövid időszakban tervezésre került néhány darab (Speedy, Keepall, Papillon) ilyen motivumokkal is, de ne felejtsük el, hogy ezek kis számban fordulnak csak elő. Természetesen ezekre is vonatkoznak a már korábban leírt elhelyezkedési szabályok.

2. A varrások
A készítők teljes mértékben odafigyelnek a varrásokra is, hiszen minden egyes táskánál, ugyannyi varrásnak kell lennie a megegyező részeknél. A különbségek leginkább a bőr paszományoknál figyelhetők meg, hiszen ha már a Speedy-ről volt szó, ennél a darabnál a paszomány tetején kizárólag 5 öltés lehet.

3. A gyártás helye
A cég 25 éve hivatalosan a legtöbb táskát Franciaországban gyártja, de ez nem jelenti azt, hogy ha a táskára más van írva, azt mindjárt hamisnak kell tekinteni. Számos darab gyártása folyik ugyanis, más országokban, úgy mint: Spanyolországban, Németországban, Olaszországban, illetve az USA-ban.

4. Bőr tapaszok
Számos olyan táskát láthatunk, melynek az elején hatalmas ovális, vagy négyzet alakú bőr tapaszt helyeztek el, amin feltűntették a Louis Vuitton márka nevet. Nagyszerű példa ez arra, ha HAMIS táskáról van szó. Persze, lehetőség van arra, hogy közvetlenül a gyártótól rendeljünk egy olyan darabot, amin a monogramunk egy bőr tapaszon a táska elején megtalálható, de a márka név sosem kerül ilyen formában a termékre.

5. A betűtípus
A LV kifejlesztett magának egy teljesen speciális betűtípust, nehezítve ezzel a hamisítók dolgát. Az egyetlen, amit a mai napig nem sikerült tökéletesen hamisítani, az a nagyon kerek O betű. Ezenkívűl a betűk között az eredeti termékeknél tág szóközök figyelhetők meg, ezzel szemben a replikáknál a szöveg sűrűn helyezkedik el.

6. A cédulák
- A LV cédulák, melyek a táska árát, illetve egyén fontos információit tartalmazzák, soha nincsenek a termékhez kötve, általában a táska belsejében találhatóak meg.
- A divatház sosem használ sárga papír-névjegykártyát.
- Általános hamisítvány tartozék egy bronz boríték Louis Vuitton felirattal. A divatház sosem használ ilyet!

Nagyon fontos, hogy ezeket a tényeket figyelembe vegyük, és az se zavarjon össze, minket ha remekül megszerkesztett cédulákkal találkozunk.

7. A kiegészítők
Sokan beleesnek abba a hibába, hogy amennyiben a táskákhoz különböző extrákat kínálnak, máris a pénztárcájukhoz nyúlnak. Nem szabad bedőlni annak, ha dobozt, porzsákoz, különböző anyagokból készült reklámtáskákat, átadási elismervényt, vagy eredetiség tanusítványt ajánlanak a táskához.

A LV egyes termékeihez valóban kínál porzsákot, DE nem minden országban. A porzsákok 2004 előtt 100% pamutból készült világosbarna táskák voltak, melyeken viszonylag kicsi logó figyelhető meg - a logó alatt, SOHA nem volt ráírva nyomtatott betűkkel, hogy Louis Vuitton. 2004 óta a cég nagyon vékony, szinte átlátszó anyagot használ, melyen logó nem található, kizárólag a cég neve.

8. French Company
A divatház a '70-es, '80-as években átadta a monogramos táskák gyártási licencét a French Company-nek. Akadnak ezáltal olyan darabok, melyekben ennek a cégnek is megtaláljuk a logóját, vagy nevét, azonban ez nem jelenti azt, hogy a táska hamisítvány. Az is előfordulhat, hogy ezekben a táskákban nem találunk kódot, vagy kicsit sötétebb a színük. A legfontosabb, hogy a szóban forgó termékek esetében más zipzárt használtak: Talon és Eclair típusút.

9. A kód
Elérkeztünk a legfontosabb ponthoz, hiszen a Louis Vuitton táskák 92%-a tartalmaz egy bizonyos kódot (Kivéve a French Company által gyártott darabok), aminek segítségével minden táska nyílvántartásba van véve. Ezáltal lehetőség van arra, hogy a cég zöld számát felhívjuk és bediktáljuk a kódot, ami a táskán szerepel, ők pedig megmondják, hogy az milyen típus, illetve milyen színű. Sajnos már a hamisítvány táskákra is kerülnek kódok, sok esetben a belső zsebben elhelyezve. Az 1990-es évek óta a kód 2 betűből áll, melyet 4 szám követ.

10. Egyéb fontos tudnivalók
- A Louis Vuitton-nál soha nincsen árleszállítás!
- A Louis Vuitton-nak sehol sincsen Outletje.
- A cég nem rendelkezik nagykereskedéssel, csak a saját boltjaival.
- A cég nem árulja termékeit más cégeken keresztül.

A bejegyzés trackback címe:

https://louisvuitton.blog.hu/api/trackback/id/tr751870634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása